لوازم گرمایشی با کیفیت و کار آمد، یکی از مهمترین نیاز های هر خانه است. مخصوصا اگر در مناطق سردسیر زندگی می کنید، انتخاب و استفاده از یک وسیله گرمایشی مناسب، برای شما ضروری خواهد بود.
لوازم گرمایشی بسیاری وجود دارد که یکی از بهترین و پر استفاده ترین دستگاه ها، دستگاه پکیج است. این دستگاه ها که به چندین مدل از جمله دیواری، زمینی و… در بازار یافت می شوند، با توجه به پیشرفت های اخیر به یکی از محبوب ترین دستگاه های گرمایشی تبدیل شده است.
حتی اگر شما متخصص این دستگاه ها نباشید، آموزش قطعات پکیج و آشنایی با آنها، می تواند در انتخاب درست و بهتر، و همچنین استفاده مناسب از آن شما را راهنمایی کند.
هر یک از لوازم خانگی مصرفی، چه ابزار های سرمایشی و چه لوازم گرمایشی مانند پکیج، از قطعات و بخش های کوچکی تشکیل شده اند که به عنوان مصرف کننده، با پوشش بیرونی از دید ما پنهان است.
در صورتی که با این قطعات آشنایی داشته باشید، می توانید از بروز بسیاری از اتفاقات جلوگیری کنید. برای مثال با استفاده از آموزش قطعات پکیج، در صورت شنیدن صدای اضافی از دستگاه و یا ریزه مشکل هایی در آن، راحت تر مشکل دستگاه را حدس زده و متوجه خواهید شد که ادامه کار با دستگاه امکانپذیر است و یا باید فوری به یک تعمیرکار متخصص مراجعه کرد.
حال اگر قصد داشته باشید پا در حرفه تعمیرات پکیج بگذارید، آشنایی با قطعات اصلی دستگاه پکیج، کاملا ضروری خواهد بود و به عنوان اولین قدم از تبدیل شدن به یک سرویسکار پکیج انتخاب می شود.
در ادامه معرفی قطعات پکیج را در انواع مختلف خواهیم داشت که کار شما را چه برای استفاده و چه برای متخصص شدن در تعمیر پکیج ها ساده تر می کند.
بدون اغراق می توان این دستگاه را مغز دستگاه های پکیج دانست. کنترل بخش های مختلف دستگاه و هماهنگی عملکرد بخش های مختلف دستگاه، بر عهده این قسمت است.
تمامی اطلاعات از سمت حسگر ها و دستورات به اپراتور ها توسط این برد انجام می شود. برای آموزش قطعات پکیج به طور کامل، لازم به ذکر است که در بسیاری از دستگاه ها، به جای یک برد از دو برد جداگانه برای نمایشگر و عملکرد دستگاه استفاده شده است. با آسیب دیدن یا سوختن برد پکیج، عملکرد دستگاه به طور کامل مختل خواهد شد. در این برد، از قطعاتی همچون رله، آی سی، ترانس تغذیه، فیوز و… به کار برده شده است.
پکیج ها از مجموعه ای سنسور یا حسگر تشکیل شده اند که هر یک وظایف خاصی را بر عهده دارند. اطلاعات ارسال شده از مجموع این حسگر ها، منجر به دستورات عملکرد دستگاه و در نهایت ایمنی بالاتر خواهد شد. با معرفی قطعات پکیج، انواع حسگر موجود در دستگاه را خواهید آموخت.
در سالهای اخیر، آسیب های ناشی از بازگشت دود دستگاه به داخل و عدم تخلیه صحیح آن، دامن بسیاری از افراد را گرفته و منجر به حادثه شده است. از این رو، دستگاه های مدرن امروزه به حسگر های دود مجهز شده اند که بلافاصله پس از نشت دود، دستگاه را متوقف می کند. این کار از بروز حوادث پیشگیری می کند. آموزش قطعات پکیج باعث خواهد شد تا از اهمیت این قطعات مطلع شوید.
این حسگر برای بررسی دمای لوله مبدل مورد استفاده قرار می گیرد. این لوله یکی از اصلی ترین لوله های دستگاه است که بالا و پایین شدن دمای دستگاه، تاثیر زیادی بر آن دارد. وظیفه اصلی این دستگاه، چک کردن مداوم ین حسگر است. با بالا رفتن دمای لوله مبدل از یک مقدار مشخص، دستگاه به طور خودکار متوقف خواهد شد.. آَنایی با این حسگر در طی آموزش قطعات پکیج باعث جلوگیری از حوادث می شود.
این حسگر، وظیفه بررسی مدار آب دستگاه را بر عهده دارد. با رسیدن فشار آب در مدار گرمایش به یک مقدار مشخص (معمولا 6.0) این قطعه اجازه از سر گیری فعالیت را به دستگاه خواهد داد. در صورتی که فشار آب، از مقدار تعیین شده پایین تر باشد، این قطعه اطلاعات را به برد اصلی منتقل کرده و دستگاه متوقف خواهد شد. دلیل این کار نیز جلوگیری از کار کردن دستگاه با آب کم و یا بدون آب است. فعالیت دستگاه بدون آب، باعث آسیب به دستگاه و بروز حادثه خواهد شد.
وظیفه این قطعات، اجرای فرمان های ارسال شده از طرف برد اصلی است. در حالت عادی این قطعات، فعالیت خاصی را انجام نمی دهند مگر اینکه از طرف برد دستگاه، دستوری دریافت کنند. یکی از مهمترین بخش های آموزش قطعات پکیج، آشنایی با قطعات اجرای فرمان است که در ادامه آشنا خواهیم شد
این بخش را می توان مهمترین قطعه اجرای فرمان در انواع پکیج نامید. این پمپ وظیفه دارد آب را در مدار گرمایشی پکیج به حرکت در بیاورد. توجه به عملکرد این پمپ و بررسی مداوم آن، از خرابی کامل و متوقف شدن دستگاه جلوگیری خواهد کرد. وجود سیستم هواگیری در اطراف آن نیز برای عملکرد صحیح آن ضروری است.
این شیر وظیفه تنظیم میزان گاز عبوری برای روشن کردن شعله را بر عهده دارد. با رسیدن فرمان قطع پکیج، مانند فرمان بازگشت دود از ترموستات دور به برد اصلی، این شیر گاز را قطع کرده و دستگاه خاموش می شود.
در مواقع ضروری و برای تعمیر برخی از قسمت های پکیج، نیاز به تخلیه آب دستگاه به صورت کامل وجود دارد. با استفاده از شیر تخلیه، این کار انجام خواهد شد.
این بخش وظیفه تحلیه دود های اضافی موجود در دستگاه را بر عهده دارد. عملکرد این بخش نیز می تواند با هشدار سنسور دود آغاز شود.
یکی از رایج ترین مشکلاتی که در دستگاه های پکیج به وجود خواهد آمد، وجود هوا در بخش های مختلف این دستگاه است. در سرویس های دوره ای دستگاه و چه هنگام بروز مشکل در آب رسانی به بخش های مختلف، لازم است تا لوله ها هواگیری شوند. شیر هواگیری به این منظور در قسمت هایی از دستگاه تعبیه شده است. این شیر ها معمولا از جنس پلاستیک، برای جلوگیری از رسوب فلزات استفاده خواهد شد.
از جمله بخش های لازم به یادگیری در آموزش قطعات پکیج قطعات مکانیکی و بازو های دستگاه است. این قطعات در دستگاه، عملکرد مشخصی داشته که به صورت مداوم آن را انجام می دهند. توقف عملکرد این قطعات موجب توقف دستگاه و بروز مشکل در آن خواهد شد.
اصلی ترین قطعه در این بخش، منبع انبساط دستگاه است. با توجه به حجم دستگاه، ظرفیت این منبع مشخص خواهد شد. منبع انبساط از دو بخش تشکیل شده است که در یک طرف آب دستگاه و در طرف دیگر مخزن گاز نیتروژن وجود دارد. مابین این دو بخش نیز دیافراگمی منعطف از جنس لاستیک قرار داده شده است. با بالا رفتن دمای آب با توجه به ساز و کار منبع و گاز موجود در آن، حجم اضافی ناشی از انبساط آب تخلیه شده تا عملکرد دستگاه تحت تاثیر قرار نگیرد.
این مبدل ها لوله های مارپیچی هستند که وظیفه آنها، تبدیل گرمای شعله به گرمای مورد نیاز برای آب و گرم کردن آن است.
با توجه به نکاتی که در بخش های قبل گفته شد، اکنون آموزش قطعات پکیج را در اختیار دارید. این آموزش می تواند گام مهمی در یادگیری عملکرد دستگاه و آشنایی با آن باشد. معرفی قطعات پکیج که در این مقاله ذکر شد، قطعات پایه دستگاه را معرفی می کند. بدون شک قطعات پکیج، گسترده تر از این بوده و در صورتی که قصد ورود به عرصه تعمیرات پکیج را دارید، لازم است تا آموزش های مرتبط و مناسب را از تهران سرویس تهیه کنید.