نصب اسپیلت ها با توجه به گسترش استفاده از این دستگاه در منازل و ساختمان ها، اخیرا بسیار مورد توجه قرار گرفته است. نخستین گامی که برای استفاده از اسپیلت ها برداشته می شود، نصب صحیح و درست آن است.
بهتر است نصب اسپیلت خود را به افراد متخصص در این حوزه واگذار کنید. اما اگر می خواهید بدانید به طور کلی نصب اسپیلت چگونه است و چه مراحلی برای انجام آن باید طی شود، در ادامه به این موضوع خواهیم پرداخت.
نصب اسپیلت، خود شامل چندین بخش است. هر یک از این بخش ها نیازمند تخصص و دقت فراوانی است که در نهایت منجر به فعالیت درست دستگاه شده و می توانید از آن لذت ببرید. این مراحل نصب، ممکن است بسته به نوع و برند اسپیلتی که انتخاب می کنید، با یکدیگر متفاوت باشند. اما به طور کلی از چند بخش مشخص تشکیل شده اند که به بررسی آنها می پردازیم.
پیش از شروع فرایند نصب، لازم است تا شما بهترین ها را انتخاب و از آنها استفاده کنید. انتخاب بهترین ها تنها به مشاوره برای انتخاب بهترین برند خلاصه نمی شود. بلکه این انتخاب باید با توجه به شرایط اقلیمی، آب و هوا، مساحت ساختمان، تعداد طبقات و… انجام شود. بهترین راه برای انجام این کار نیز بهره گیری از تجربه متخصصان این حوزه است.
اسپیلت ها از دو بخش اساسی تشکیل شده اند. بخش نخست، یونیت داخلی دستگاه است که در داخل ساختمان نصب می شود. برای پی بردن به این موضوع که نصب اسپیلت چگونه است لازم است تا با نحوه نصب این دو بخش آشنا شوید. برای نصب یونیت داخلی باید نکاتی را در نظر بگیرید تا نصب با اطمینان و درست انجام شود.
نخستین مرحله، پیدا کردن مکان مناسب برای نصب اسپیلت بر روی دیوار است. دیواری که برای این کار استفاده می شود، باید مقاوم باشد. علاوه بر آن غبار نفت و گوگرد و یا نشت گاز در آن محیط وجود نداشته باشد زیرا ممکن است باعث بروز خطراتی شود.
این مکان باید با آنتن تلویزیون، رادیو و… نیز فاصله داشته باشد چرا که ممکن است این امواج باعث به وجود آمدن نویز در دستگاه شود. ارتفاع آن نیز باید با توجه به محاسبات و در حد معینی باشد.
در مرحله بعد و پس از انتخاب بهترین مکان برای نصب، باید پایه دستگاه را به دیوار متصل کنید. اطمینان حاصل کنید که پایه صحیح و با مقاومت بالا به دیوار اتصال دارد. سپس نوبت به سوراخ کردن دیوار، به منظور رد کردن لوله ها و سیم هاست. این سوراخ با شیب مشخص و قطر معین، و با فاصله از پیش تعیین شده از پایه بر روی دیوار زده می شود.
نکته: توجه کنید جایی که برای سوراخ کاری انتخاب می کنید، مکان رد شدن سیم های برق ساختمان، تلفن و یا لوله های توکار ساختمان نباشد.
در این مرحله، با برداشتن درپوش پنل دستگاه، اتصالات الکتریکی را بررسی و از اتصال درست آنها مطمئن شوید. پس از آن با دسته بندی کردن سیم ها، کابل ها، لوله ها و لوله تخلیه را جهت برقراری جریان آزاد آب، از سوراخی که ایجاد شده رد کنید و به طور ایمن به یونیت متصل کنید.
با طی کردن تمامی مراحل بالا، اکنون یونیت داخلی را در جای خود قرار دهید و برای بررسی های نهایی، اتصالات برق و لوله را مجددا چک کنید تا در صورت وجود مشکل از آن آگاه شوید.
پس از نصب یونیت داخلی، نوبت به بخش دوم دستگاه یعنی یونیت خارجی می رسد. این بخش نیز مانند بخش قبل خود شامل مراحل مشخصی است
محل نصب یونیت خارجی، باید مکانی باشد که نور مستقیم خورشید به آن نخورد، سایه باشد، دور از گرد و غبار باشد و از بارش باران نیز دور باشد. علاوه بر این، نیازمند رعایت فاصله مشخصی از دستگاه های مستعد ارسال نویز می باشد.
بهتر است ابتدا یک پایه سیمانی یا بالشتک را برای نصب یونیت خارجی (که به آن کندانسور نیز گفته می شود) درست کنید. سپس این بخش را با استفاده از اتصالات مخصوص، بر روی سکوی سیمانی محکم کنید برای جلوگیری از لرزش نیز می توانید از یک عایق پلاستیکی استفاده کنید.
کابل های برق، نقش مهمی در یادگیری اینکه نصب اسپیلت چگونه است دارد. اکنون لازم است تا سیم کشی برق در قیمت یونیت خارجی را بررسی کرده و از درست بودن آنها مطمئن شوید. پس از آن، لوله ها و کابل هایی که در بخش قبل، از سوراخ ایجاد شده کنار یونیت داخلی، به بیرون فرستادید را به صورت صحیح، به کندانسور متصل کنید.
در نهایت لازم است تا لوله ها را به دیوار متصل کنید، سوراخ های اضافی را بگیرید و مسیر حرکت سیم ها را بررسی کنید تا سیم بدون محافظ در هیچ بخشی وجود نداشته باشد.
در مرحله آخر، لازم است تا بررسی های نهایی را انجام دهید. لوله ها را چک کنید. اتصالات را بررسی کنید. از مقاومت پایه ها و یونیت ها متصل شوید. اکنون می توانید دستگاه را روشن کرده و از آن استفاده کنید. در صورت خرابی و عملکرد نامناسب دستگاه، مجدد می توانید بخش های مختلف را بررسی کنید تا منشا این خرابی را پیدا کنید.
در این مقاله به صورت کامل و جامع بررسی کردیم که نصب اسپلیت چگونه است و چه مراحلی برای نصب اسپیلت باید طی شود؟ در هر یک از این مراحل، باید چه نکاتی در نظر گرفته شود. با وجود تمام این مطالب، اما توصیه اکید ما این است که بدون دانش و تخصص در این حوزه، وارد کار نشوید. کار با لوازم الکتریکی، لوله کشی بخش های مختلف، نصب دستگاه ها و… همه و همه نیازمند آموزش و یادگیری است.
استفاده از یک نصاب ماهر و با تجربه، می تواند این فرایند را با اطمینان، به سرعت و بدون نگرانی از بروز حوادث و مشکلات انجام دهد. متخصصین شرکت تهران سرویس، با استفاده از متخصصین با تجربه و کاربلد، نیاز شما را از نصب شخصی اسپیلت رفع خواهند کرد.