کولر گازی با مزایای بیشماری که دارد در بسیاری از ساختمانها استفاده میشود. مانند هر دستگاه دیگری این دستگاه نیز گاهی مشکلاتی پیدا میکند. امروز با آموزش رایگان تعمیرات کولر گازی همراه شما هستیم. به همین منظور پیش از هر چیز با اجزای این دستگاه آشنا میشویم و پس از آن به سوالات رایج پاسخ میدهیم. در انتها نیز راه حلهایی برای مشکلات کاربران در اختیار شما قرار میدهیم. همراه ما باشید.
پیش از این که با آموزش رایگان تعمیرات کولر گازی برسیم بهتر است با قطعات آن آشنا شویم:
این قطعه وظیفهی گردش گاز در اجزا مختلف سیستم را برعهده دارد. قسمت ورودی، گاز کم فشار را از اپراتور به داخل دستگاه وارد میکند و بعد از متراکم سازی به سمت کندانسور میفرستد.
به مجموعهای از لولههای مسی و صفحات آلومینیومی کندانسور میگویند. این عضو گاز فشار بالا را از کمپرسور دریافت و گرمای آن را جذب میکند.
این گاز قابلیت تبدیل از حالت مایع به گاز و بالعکس گاز به مایع را دارد. وقتی گرمای محیط را جذب کرد به شکل گاز در میآید و با پس دادن گرما، مجددا به شکل مایع برخواهدگشت.
وظیفه حمل گاز خنک کننده تا ابتدای اپراتور را برعهده دارد. معمولا جنس این لوله از مس است.
هوای گرم بعد از ورود به محیط از فیلتر هوا رد میشود. فیلتر، ذرات و گرد و غبار را از هوا جدا میکند.
در اثر ذوب قطرات یخ مقداری آب اضافه به سینی زیر کولر انتقال پیدا میکند. این لولهها به عنوان تخلیه کننده استفاده میشوند.
مشکل شماره ۱: کولر گازی من اصلا کار نمیکند. چه کار میتوانم بکنم؟
این مشکل میتواند به سه دلیل ایراد در سیم کشی، اتصالات و سیمهای رابط رخ دهد.
برای حل ایراد اول، برق محل مورد نظر را با ولت متر چک کنید. اگر بعد از چک کردن متوجه عدم وجود برق شدید پس ایراد از سیم کشی داخلی یا قطع برق است.
برای حل مشکل اتصالات، باید دو شاخه را باز کنید. پس از آن میتوانید سیمهای رابط را هم بررسی کنید.
مشکل شماره ۲: کولر سرد نیست. موتور پروانه یا موتور اصلی کار نمیکنند. گاهی هم انگار دچار لرزش میشود.
در این مواقع معمولا یا خازن مشکل داد و یا سیمهای مربوط به آن. این امکان هم وجود دارد که موتور خراب باشد. از آن جایی که حل این مشکل بسیار تخصصی است میتوانید با کارشناسان تهران سرویس تماس بگیرید.
مشکل شماره ۳: موتور پروانه کولرمان کار میکند اما کمپرسور کار نمیکند و کولر سرما ندارد. مشکل چیست؟
در این شرایط یا ترموستات خراب است و یا مشکل از سیمهای رابط است. ممکن است موتور هم مشکل داشتهباشد.
برای بررسی ترموستات کولر را قطع کنید. سپس سیمهای متصل شده به ترموستات را جدا کنید. بعد از وصل کردن دستگاه اهم متر به دو کنتانت ترموستات میتوانید مشکل را تشخیص دهید. در صورتی که عقربه اهم متر حرکت کرد، ترموستات سالم است و در غیر این صورت مشکل دارد.
برای بررسی سیم بعد از جدا کردن کولر از برق، سیمهای رابط را از فیش جدا کنید. امتحان کنید که آبا سیم قطع شده و یا فیش برق خراب است. اگر سیم مشکل داشت آن را تعویض کنید.
از مهمترین عواملی که باعث ایجاد برفک بر روی لولههای کندانسور میشود، کثیف بودن فیلترها و کمبود گاز مبرد است. شارژ گاز خنک کننده و پاک کردن فیلترها به حل این مشکل کمک میکند.
زمانی که آب از قسمت پنل داخلی سرریز میشود انسداد و گرفتگی مسیر خروجی آب را نمایش میدهد. اگر مسیر تخلیه آب به هر دلیلی مسدود شود، شاهد ریزش آب خواهیم بود. در این شرایط فیلترها باید تمیز شوند و انسداد رفع شود.
امان از این مشکل رایج! منشا این صدا معمولا پنل داخلی کولر گازی است. ایراد در فن دستگاه و تنظیم نبودن آنها و شل بودن پایههای کمپرسور از دیگر دلایل این مشکل هستند.
برای حل این مشکل باید ابتدا فیلترها را عوض کنید. پس از آن میتوانید درب پنل را باز کنید و پرههای پنل را بررسی کنید. اگر پرهها آسیب دیده بودند باید از تعمیرکار کمک بگیرید.
مشکلات برق کشی، کثیف بودن فیلترها و کویلهای کندانسور، و مشکلات برد میتوانند از دلایل این اتفاق باشند.
اگر کولر حتی با رسیدن به دمای مورد نظر به کار خود ادامه میدهد، احتمالا ترموستات و یا سنسورهای آن خراب شدهاند.
اگر این دو مورد بررسی شدند و همچنان با این مشکل دست و پنجه نرم کردید باید به موارد دیگر نیز فکر کنید. مواردی مانند: کثیف بودن کویلهای کندانسور و خراب بودن کنتاکتور.
در این مطلب به بررسی کولر گازی و اجزای آن پرداختیم. با لوازم لازم برای تعمیر کولر آشنا شدیم. در نهایت هم به علت مشکلات رایج در بین مصرف کنندگان اشاره کردیم. مشکلات کم اهمیتتر مانند عوض کردن فیلتر این امکان را دارند که به صورت شخصی آنها را حل کنید.
فراموش نکنید که برای مشکلات بزرگتر باید از متخصصان کمک بگیرید. متخصصان تهران سرویس با داشتن سالها تجربه و آموزش به حل مشکلات شما به صورت اصولی کمک میکنند. از این که همراه ما بودید سپاس گزاریم.