در سال های اخیر برخی از وسایل و محصولات محبوبیت بیشتری در بین مشتریان پیدا کرده اند و شاید یکی از دلایل آن پیشرفته تر شدن این محصولات باشد. از جمله محصولاتی که امروزه فروش بیشتری پیدا کرده است، می توان به اسپیلت اشاره کرد.
این که اسپیلت چیست و نصاب موتور اسپیلت چه کاری انجام می دهد را در ادامه شرح داده ایم. پس اگر می خواهید اطلاعات خود را در این زمینه افزایش دهید، تا انتهای مطالب با ما همراه باشید، چرا که خالی از لطف نیست. در این مطلب نکاتی در مورد اسپلت ها و اجزای آن و نکاتی که نصاب اسپیلت باید بداند، مورد بررسی قرار گرفته است.
اسپیلت در واقع همان کولر گازی است که با استفاده از تکنولوژی های مختلف آن را پیشرفته تر کرده اند، اسپیلت ها را در اندازه ها، حجم ها و انواع متفاوتی می سازند که هر یک برای محیط خاصی مورد استفاده قرار می گیرد. اسپیلت ها به گونه ای ساخته شده اند که هم می توان از آن ها به عنوان وسایل سرمایشی و هم به عنوان وسایل گرمایشی استفاده کرد.
یعنی شما یک بار برای خرید یک محصول هزینه می کنید، اما می توانید در چهار فصل سال آن را به کار ببرید. لازم به ذکر است که پیش از خرید حتما به محیطی که قرار است اسپیلت را در آن قرار دهید توجه داشته باشید. چرا که اگر نوع یا حجم آن با مساحت محیط متناسب نباشد، نمی توانید نتیجه ی مطلوب را دریافت کنید. حتی این موضوع گاهی باعث کوتاهی عمر مفید اسپیلت نیز خواهد شد.
اسپیلت از قطعات مختلفی تشکیل شده که هر کدام برای این که به درستی کار کنند به قطعات دیگر وابسته هستند. موتور اسپیلت از اصلی ترین و مهم ترین قطعات این دستگاه است که باید از سلامت، نصب درست و نگه داری مناسب آن اطمینان حاصل نمود. قطعات موجود در اسپیلت ها به شرح زیر هستند:
اولین و مهم ترین قطعه ای که در اسپیلت ها وجود دارد، موتور آن است که نقش آن مثل قلب برای انسان همین قدر ضروری و حیاتی می باشد. کمپرسور گاز را از سمت اپراتور مکش می کند، سپس به سمت کندانسور انتقال می دهد. سپس ماده ای که درون محفظه قرار دارد را متراکم سازی خواهد کرد، در مرحله بعد با فشار بالا این گاز به کندانسور می رسد، لازم به ذکر است که قدرت کمپرسور با میزان خنک کنندگی آن ارتباط مستقیمی دارد.
کندانسور یا تقطیر کننده به بخشی از اسپیلت گفته می شود که از لوله های مسی و صفحات آلومینیومی مشبک تشکیل شده است. کندانسور در بخش یونیت خارجی اسپیلت قرار می گیرد، عملکرد این بخش بدین صورت است که گاز موجود در دستگاه را به مایع تبدیل می کند.
برای این کار ماده ای که درون مبرد قرار دارد از طریق لوله رفت به کلاف مارپیچی می رسد، سپس با استفاده از تبادل حرارت با محیط خارج، دمای گاز را کاهش می دهد که نتیجه ی آن تبدیل شدن گاز به مایع است. برای این که تبادل انرژی به خوبی صورت بگیرد، جنس بدنه کندانسور را از مس می سازند. جالب است بدانید که اگر از فن کندانسور بهتر مراقبت شود عمر کمپرسور افزایش می یابد.
سرد کننده نام دیگر اپراتور است که جز بخش های مکانیکی سیستم تهویه مطبوع به حساب می آید. جنس این بخش از اسپیلت نیز مسی است که دارای صفحات آلومینیومی می باشد و در یونیت داخلی قرار دارد. وظیفه ی اپراتور دریافت گرمای محیط است، سپس این گرما را به مبرد انتقال می دهد تا از طریق لوله های مارپیچ به بخار تبدیل شوند. اپراتور می تواند در هوای سرد نقش خنک کننده و در هوای گرم نقش گرم کننده داشته باشد.
مبرد نوعی گاز یا ماده است که برای انتقال گرما به عنوان واسطه قرار دارد. این گاز درون محفظه ی کمپرسور قرار گرفته، سپس به حالت فشرده در آن جا می گیرد. این گاز پس از آن که به کندانسور وارد می شود، گرمای خود را از دست داده و به حالت مایع تغییر شکل می دهد. در مرحله بعد پس از آن که به کمک شیر انبساط فشار خود را از دست داد، به اپراتور ورود پیدا می کند. سپس گرمای محیط مجاور خود را دریافت می کند و به طور مجدد به کمپرسور برمی گردد.
اکسپنشن یا لوله ی مویی در واقع بخش مهمی از اجزای سیستم تبرید است که با نام های شیر کنترل یا شیر تنظیم شناخته می شود. وظیفه ی اصلی این قطعه کنترل کردن جریان مبرد ورودی به اپراتور در سیکل تبرید است.
چرخاندن پروانه یا فن کندانسور به عهده الکتروموتور اسپیلت است. در واقع این فن برای کاهش دمای مبرد طراحی شده است، به شکلی که حالت سرمایش گاز از بین نرود. برای عملکرد هر چه بهتر اسپیلت ها و همچنین بالا بردن طول عمر آن از دو فن جداگانه که یکی در یونیت داخلی و یکی در یونیت خارجی قرار دارد استفاده می شود.
مغز اسپیلت برد الکتریکی یا برد فرمان است که هر کار یا هر تغییری در آن صورت بگیرد، با کمک این برد انجام خواهد شد. به بیان دیگر همه چیز تحت فرمان و کنترل برد خواهد بود و با هماهنگی آن انجام خواهد شد.
این قطعه در اسپیلت ها برای حفاظت از کمپرسور در برابر دمای بسیار زیاد است. علاوه بر آن اگر نوسانات برق کم و زیاد شود اجازه ی آسیب رسیدن به کمپرسور را نمی دهد. با این که وظیفه ی مهمی را بر عهده دارد، اما قطعه ی کوچکی است.
همانطور که از نام آن پیداست، این قطعه برای تنظیم کردن دمای محیط است. در واقع دمای اصلی را مصرف کننده مشخص می کند، یعنی به هر میزان دمای گرم یا سردی که نیاز داشته باشد، می تواند سنسور را تنظیم کند. وظیفه ی دیگر آن این است که برای قطع و وصل کمپرسور فرمان می دهد.
قطعه ی دیگری که در اسپیلت ها وجود دارد خازن نام دارد. این قطعه به شکل دو صفحه ی موازی کنار هم قرار گرفته اند که در بین آن ها لایه های عایق و هوا وجود دارد که هدف از قرار گیری آن ها نگهداری انرژی الکتریکی است. عملکرد خازن ها بدین صورت است که الکترون ها را به منظور تامین انرژی الکتریکی برای راه اندازی کمپرسور اسپیلت ذخیره سازی می کند.
این بخش از دستگاه اسپیلت، برق مصرفی تمامی قسمت ها را تامین می کند.
شخصی که به عنوان متخصص و نصاب اسپیلت توکار اقدام به نصب اسپیلت می کند باید به یکسری نکات توجه داشته باشد. در واقع انتظار می رود که نصاب موتور اسپیلت بتواند به حرفه ای ترین شکل ممکن از پس مواردی که در ادامه به آنها اشاره می کنیم، برآید. از جمله این نکات می توان به موارد زیر اشاره کرد:
در پاسخ به این سوال که نحوه خدمات رسانی نصاب اسپیلت چگونه است؟ باید گفت که یکی از مهم ترین کارها، مشخص کردن سایز لوله های مسی است. اگر دقت کرده باشید، لوله های مسی را در سایزهای مختلف می سازند. هدف از تولید لوله های مسی در سایزهای مختلف استفاده از آن ها در موارد مختلف است. از همین رو باید هنگام خرید به سایز لوله ها دقت کرد. در صورتی که سایز متناسبی انتخاب نکنید، طول عمر دستگاه کاهش می یابد.
تمیز نگه داشتن لوله ها در حین انجام کار و حتی پس از آن نیز یکی دیگر از نکاتیست که باید به آن توجه داشت، لوله های مسی حساسیت بالایی دارند، در نتیجه نباید گرد و غبار و آلودگی داشته باشند. تمیز نگه داشتن لوله ها با طول عمر مفیدی که دارند رابطه ی مستقیم دارد. برای این که به خوبی بتوانید آن ها را تمیز نگه دارید، توصیه می شود ابتدا و انتهای آن ها را با درپوش ببندید تا در حین اجرای کارهای ساختمانی آلودگی به آن ها ورود پیدا نکند.
اگر تا به این قسمت از مقاله را با دقت مطالعه کرده باشید، گفتیم که اسپیلت ها دو بخش داخلی و خارجی دارند که هر یک از آن ها به لوله هایی متصل هستند و این لوله ها باید از دیوار عبور کنند.
چیزی که در این میان از اهمیت ویژه ای برخوردار است، این است که نصاب موتور اسپیلت باید به گونه ای این لوله ها را تعبیه کند که مانع از شکستگی آن ها شود. توجه داشته باشید که لوله های مسی سریع تر از لوله های دیگر امکان شکستگی دارند. برای این که احتمال شکستگی ها را به حداقل برسانید آن ها را تا جایی که امکان دارد، خمیده نکنید. چرا که همین خمیدگی ها به مرور زمان منجر به شکستگی و پوسیدگی خواهند شد و این مساله باید مورد توجه نصاب اسپیلت باشد.
اگر نمایندگی را نمی شناسید که تعمیر یا سرویس اسپیلت ها را انجام دهد، به شما توصیه می کنیم از طریق جست و جو در اینترنت به هدف خود برسید. مجموعه های زیادی وجود دارند که در این زمینه فعالیت می کنند، یکی از آن ها مجموعه تهران سرویس است که تبحر و مهارت خاصی در این زمینه دارد. افرادی که به عنوان نصاب موتور اسپیلت فعالیت دارند، استانداردها و آزمون های لازم را گذرانده اند، پس می توانید با خاطری آسوده به آن ها مراجعه کنید. بهره گیری از نصاب اسپیلت از طریق سایت تهران سرویس خیال شما را بابت کیفیت کار و نیز قیمت آن آسوده می سازد.