استفاده از پکیج این روز ها با استقبال زیادی روبه رو شده است. به گونه ای که در اکثر منازل از آن برای سیستم گرمایشی استفاده می شود. استقبال روز افزون مشتریان از این محصول به جهت سهولت در استفاده و کاربردی بودن آن است. این سیستم گرمایشی بروز با کمترین مصرف انرژی بیشتر بازدهی را دارد و تا حداکثر امکان ایمن ساخته شده و کم خطر است. این پکیج ها در ساختمان های امروزی جای موتور خانه های قدیمی را پر کرده اند. از آن جایی که موتور خانه ها نیازمند فضای زیادی بودن و هزینه های نصب، راه اندازی و تعمیر آن ها بسیار بالا بود در نتیجه به سرعت درحال منسوخ شدن هستند. اگر شما هم قصد دارید جای موتور خانه خود را با این پکیج ها عوض کنید لازم است تا روش تست قطعات پکیج را بدانید.
پکیج ها به گونه ای طراحی شده اند تا با استفاده از گاز شهری و قطعات به کار رفته در مراحل ساخت خود علاوه بر گرم نمودن منازل آب گرم مورد نیاز خانه را تامین کنند. سرویس پکیج یک امر ضروری و اجتناب ناپذیر است. از آن جایی که بخش اعظم فعالیت این دستگاه با آب صورت می گیرد پس امکان رسوب آب در قطعات بسیار بالا است. رسوب آب در بین قطعات نیز به سرعت باعث خرابی و عدم عملکرد سریع دستگاه می شود.
در نتیجه سرویس نکردن دستگاه در مدت زمان طولانی باعث کاهش طول عمر پکیج می شود. برای عیب یابی و اطمینان از اینکه کدام قطعه نیازمند سرویس شدن است لازم است تا دانش و مهارت کامل را درباره روش تست قطعات پکیج داشته باشید. از آن جایی که پیدا کردن قطعات معیوب امری بسیار پر اهمیت است پس در این مقاله سعی کردیم به صورت کامل به این موضوع بپردازیم.
در ابتدای بحث درباره نحوه تست قطعات پکیج بهتر است با این اجزا و چگونگی عملکرد آن ها بیشتر و بهتر آشنا شویم. اگر بخواهیم قطعات جانبی یک پکیج را با توجه به نوع عملکرد و ویژگی قطعات دسته بندی کنیم در چهار دسته جداگانه طبقه بندی می شوند. هر یک از این دسته بندی ها شامل قطعات دیگری می شوند. این دسته بندی های چهارگانه شامل قطعات مکانیکی پکیج، قطعات مجری فرمان، سنسورهای پکیج و برد الکترونیکی پکیج می شوند. در ادامه عملکرد هریک از این قطعات را به صورت مختصر بررسی می کنیم.
این قطعات موظفند تا در هر زمان وضعیت دستگاه را به برد الکتریکی پکیج اعلام کنند.
این بخش از پکیج همانند مغز آن عمل می کنند و وظیفه ارسال فرمان را به قطعات مجری به عهده دارد.
این بخش شمال لوله هایی از جنس مس است که در چند ردیف بالای مشعل تعبیه شده اند. وظیفه اصلی این بخش انتقال حرارت از مشعل به آب است. مبدل های حرارتی شامل دو نوع مبدل دومنظوره و تک منطوره می شوند. مبدل های دو منظور دارای دو مسیر سیال برای انتقال آب هستند در حالی که مبدل های تک منظوره تنها یک مسیر سیال برای انتقال گرمایشی دارا هستند.
کاربرد این قطعه تنها در پکیج های دو مبدل وجود دارد. این قطعه همانند دو قطعه ای که قبلا نام بردیم جزء قطعات مکانیکی پکیج به حساب می آید. وظیفه شیر سه راهی این است که آب گرم مورد نیاز رادیاتور ها را از مبدل ها گرفته و به آن ها مي رساند. تامین مدار آب گرم مصرفی نیز بر عهده همین شیر سه راهی است.
در کنار موارد ذکر شده قطعات مختلف دیگری نیز در پکیج ها وجود دارد که توضیح آن ها به صورت کامل در این مقاله گنجانده نمی شود. نکته حائز اهمیت این است که هرکدام از قطعات پکیج برای عملکرد صحیح نیازمند به تست شدن دارند. این تست باید توسط تعمیرکار پکیج صورت بگیرد.
در پکیج ها قطعات مختلفی با عملکردهای متفاوت وجود دارند که هر یک از این قطعات با توجه به تفاوت هایی که در نوع ساخت و عملکرد خود دارا هستند نیازمند روش های خاصی برای تست هستند. به همین دلیل برای هر یک از اجزا روش مورد اعتمادی را به شما ارائه می دهیم.
ابتدا لازم است تا از سلامت مدار مکانیکی دستگاه مطمئن شوید سپس لازم است تا مدار را به روشی که به شما توضیح می دهیم تست کنید. در ابتدا سیم فاز را به پایین ترین و بالاترین سوزن وصل نموده در ادامه سیم نول باید به سوزن دوم از پایین وصل شود سپس برق را متصل کنید. در این زمان فشار حداقلی پنج و حداکثری سی میلی بار به بخش ورودی وارد می شود تا گاز از سمت خروجی مدار خارج شود. اگر این عملیات به درستی صورت بگیرد و گاز از خروجی بیرون بیاید به معنای سلامت این قطعه است. در این غیر این صورت پیچ شعله کم را روی مدولار دستگاه تنظیم کنید.
دستگاه اهم متر را آماده کنید آن را در محدوده ده کیلو اهم قرار دهید بعد از آن سنسور را از پکیج جدا کنید و آن را در کنار یک سنسور NTC سالم قرار دهید. سیم های اتصال را به محل اتصالات سنسور وصل کنید و مقامت آن را در دمای اتاق اندازه بگیرید. مقدار به دست آمده باید ده کیلو اهم باشد کمتر یا بیشتر باشد سنسور NTC سالم نیست.
ابتدا یکی از مدارهای دستگاه را تحت فشار هوا قرار دهید. سپس مبدل را درون ظرف آب بگذارید. اگر حباب هایی در آب ایجاد شود، به معنای سوراخ بودن مبدل است. در صورتی که حباب های خارج شده از طرف لوله های مدار دیگر باشند، مسیر های آب به یکدیگر راه پیدا کردند و مبدل قابل تعمیر نیست.
برای تست این قطعه در حالت گرمایشی پکیج را روشن کنید و پس از آن دمای لوله برگشت را قبل از اینکه وارد دستگاه شود و بعد از پمپ شدن اندازه گیری کنید. اگر دما بعد از پمپ شدن بیشتر از قبل از حالت ورود بود یعنی سوپاپ شیر سه طرفه به سمت مبدل ثانویه نشتی دارد. برای تست ترمینال شیر سه طرفه در حالت مصرفی ابتدا آب گرم را باز کنید. بعد از ثابت شدن دما، دمای لوله برگشتی را اندازه بگیرید. امر این دما گرم تر باشد نشانه نشت سوپاپ است.
لازم است یکی از مدارها را تحت فشار هوا قرار دهید و بعد آن را در ظرف آب قرار دهید و حباب های تشکیل شده را بررسی کنید. اگر حباب ها از مدار مخالف خارج شدن نشان دهنده سوراخ بودن مبدل است و نیاز به تعویض دارد.
دستگاه آوومتر را در حال بیزر قرار داده و پس از آن سیم های اتصال آن را به فیش های برق پرشر سوئیچ متصل کنید باید بعد از روشن کردن دستگاه اتصال برقرار شود و صدای بیزر برقرار شود. انجام این عمل بدون دستگاه و به کمک مکش با دهان نیز امکانپذیر است.
یک آوومتر را در حالت بیزر تنظیم نمایید. سیم های اتصال آوومتر را به حسگر متصل کنید و منتظر صدای بیزر شوید. اگر کلید به حالت nc باشد و دما پایین قرار داشته باشد، باید صدای بیزر را بشنوید. در غیر این صورت نباید صدایی به وجود آید در حالتی که سیم¬ها را وصل کنید و به آرامی سر فیش ها را تکان دهید. نباید صدای بیزر قطع و وصل شود در غیر این صورت کلید دچار مشکل است.
در مطلبی که مطالعه کردید روش تست قطعات پکیج ارائه شد. اما باید توجه داشته باشید که اجزای پکیچ بسیار متفاوت هستند و به علت حساسیت این دستگاه باید تمامی این قطعات هنگام شروع کار تست شوند. لازم است توجه کنید به هیچ عنوان اگر دارای تخصص و پیش زمینه در امور فنی نیستید اقدام به تست این قطعات نکنید. زیرا ممکن است آسیب و صدمات جبران ناپذیری به خود یا دستگاه مربوطه وارد نمایید. توضیحات این مقاله تنها راهنمایی جهت یادآوری به افرادی است که در این کار تخصص و مهارت دارند. شما می توانید جهت اطمینان از صحت انجام این پروسه به متخصصان تهران سرویس مراجعه کنید.