پس از ظهور پکیجهای گرمایشی و با توجه به بازدهی بالاتر، ایمنی بیشتر، اشغال فضای کمتر و سایر مزیتهای دیگر، این سیستم گرمایشی به سرعت جایگزین موتور خانههای قدیمی شد. این پکیجها دارای دو نوع دیواری و زمینی هستند و هرکدام برای نصب در مکان خاصی طراحی شدهاند. برای مثال پکیجهای دیواری بیشتر مناسب آپارتمانهای اداری و مسکونی هستند. در ادامه به قوانین مربوط به چگونگی نصب و قوانین مربوط به محل نصب میپردازیم.
پس از انتخاب مکان مناسب برای نصب پکیج، نوبت به رعایت استاندارهای مربوط به محل نصب پکیج دیواری طبق مقررات ملی ساختمان میرسد. موارد زیر از موضوعاتی است که در زمان نصب باید رعایت شوند.
۱. حداقل فاصله پکیج از کابینت مجاور آن باید ۱۵ سانتیمتر باشد.
۲. حداقل فاصله پکیج از دیوارهای مجاور آن باید ۱۰۰ سانتیمتر باشد.
۳. حداقل فاصله پکیج از کف زمین میبایست ۱۲۰ سانتیمتر باشد.
۴. حداقل فاصله کلاهک تعدیل پکیج تا دریچه خروجی دودکش میبایست ۳۰ سانتیمتر باشد.
۵. محل نصب پکیج دیواری نباید درزبند کامل باشد (داشتن پنجره دوجداره و استفاده از درب ضد سرقت به معنی درزبندی کامل است)
۶. محل نصب پکیج میبایست عاری از رطوبت باشد؛ بنابراین رختکن، حمام، دستشویی یا زیرزمین محل مناسبی برای نصب پکیج نیستند.
۷. محل نصب پکیج میبایست به دور از وسایل گرمازا مثل اجاقگاز باشد.
۸. حداقل فضای تعبیه شده برای نصب پکیج میبایست ۸ متر مربع باشد، اگر فضایی که در نظر دارید کمتر از این مقدار است هرگز پکیج را در آنجا نصب نکنید. معمولاً بهازای هر کیلووات توان پکیج، یک متر مکعب فضا لازم است. برای مثال پکیجی با توان ۲۸ کیلووات نیاز به فضایی حداقل به اندازه ۲۸ مترمربع دارد.
۹. پکیج باید در محلهای بسته (نه محیط باز مانند خارج از ساختمان) نصب شود.
۱۰. نصب پکیج دیواری را باید در ارتفاع بین ۱ تا ۲ متر از کف زمین انجام داد.
۱۱. محل نصب پکیج میبایست در نزدیکی دودکش با میزان مکش کافی باشد.
۱۲. محل نصب پکیج باید به صورتی باشد که بتوان یک عدد دودکش مجزا برای آن در نظر گرفت
۱۳. محل نصب پکیج در ساختمان باید به صورتی باشد که بتوان از انشعابات آب برای انجام لوله کشی پکیج استفاده کرد.
۱۴. پکیج را باید در نزدیکی یکی از انشعابت گاز نصب کرد و باید مکان قرارگیری پکیج دسترسی راحت به برق ساختمان را داشته باشد.
۱۵. محل نصب پکیج باید به شکلی باشد که بتوان در صورت لزوم اقدامات لازم در جهت سرویس و یا تعمیر پکیج را انجام داد.
۱۶. محل نصب پکیج در ساختمان باید به صورتی باشد که بتوان لوله کشی شوفاژ به پکیج را به راحتی انجام داد.
در موارد بالا شرایط استاندارد محل نصب پکیج دیواری طبق مقررات ملی ساختمان ذکر شده است. با انتخاب این مکانها برای نصب خطرات احتمالی به شدت کاهش پیدا میکند.
هزینه تعمیر برد پکیج چقدر است؟ (طبق نرخنامه ۱۴۰۱)
محل هایی که نصب پکیج ممنوع است
نصب پکیج در متراژ کمتر از ۶۰ متر میتواند خطر آفرین باشد؛ زیرا درصورت ناقص بودن احتراق، پکیج گاز منواکسید کرن تولید میکند. در صورتی که ساختمان متراژ کمی داشته باشد، این گاز خطرناک تنها از راههای محدودی میتواند خارج شود. در صورتی که این گاز نتواند از ساختمان خارج شود خسارات جبران ناپذیری به دنبال خواهد داشت.
مورد دوم مربوط به اکسیژن موجود در فضا است. پکیجها برای ایجاد احتراق به اکسیژن نیاز دارند. در صورتی که پکیج در محلی با متراژ کم باشد، پکیج اکسیژن مورد نیاز خود را از فضا جذب میکند. این مسأله با کاهش اکسیژن مفید در محل برای ساکنان خطر ایجاد میکند.
دودکشهای دوجداره برای حل مشکل اکسیژن میتواند مفید واقع شود. این دودکشها از دو لایه تشکیل شدهاند. یکی از این لایهها دود حاصل از احتراق را خارج میکند و لایه دیگر هوای تازه و اکسیژن را از فضای بیرون به درون پکیج هدایت میکند.
ایجاد دریچه هوا برای پکیج میتواند راه دومی برای تأمین اکسیژن در متراژهای کمتر از ۶۰ باشد. در نظر داشته باشید که این دریچهها همیشه باید باز باشند. بستن این دریچهها در فصل زمستان به منظور جلوگیری از خروج گرما، میتواند برای ساکنین خطر آفرین باشد. به طور کلی مکانی که دارای اکسیژن کافی میباشد مکان مناسبی به عنوان محل نصب پکیج دیواری طبق مقررات ملی ساختمان است.
محل نصب پکیج دیواری طبق مقررات ملی ساختمان، نباید دارای رطوبت باشد. به همین دلیل نصب پکیج در مکانهای مرطوبی مانند حمام و زیر زمین به دلیل وجود رطوبت بالا ممنوع است.
محل نصب پکیج دیواری طبق مقررات ملی ساختمان، نباید در نزدیکی دستگاههای سرمایشی و گرمایشی باشد. به همین دلیل نصب پکیج در کنار دستگاهایی مانند اجاق گاز، آبگرمکن و سایر دستگاهای گرمایشی و در کنار کولر گازی و دریچه کولر آبی ممنوع است.
نصب پکیج روبری یخچال و فریزر در صورتی که حداقل ۱۰۰ سانتیمتر از یکدیگر فاصله داشته باشند مجاز و در غیر این صورت ممنوع است.
محل نصب پکیج دیواری طبق مقررات ملی ساختمان، باید دارای موقعیت مناسبی باشد. مکانهایی مانند بالکن و آشپزخانه در صورت رعایت بعضی از نکات بلامانع است. بسیاری از نصابان پکیج محل نصب پکیج دیواری را به درستی تایین نمیکنند و همین موضوع سبب بروز مشکل میشود از جمله: خرابی پکیج براثر رطوبت زیاد فضا، اختلال در راندمان پکیج بر اثر یخ زدگی، درست کار نکردن دستگاه به دلیل دمای نامناسب و … که میتواند برای شما و خانواده خود بسیار مشکل آفرین باشد.
تهران سرویس با تجربه بسیار بالایی که در نصب پکیج دارد، بهترین مکان پکیج را برای شما عزیزان در منزل انتخاب میکند و همین موضوع باعث میشود که سالیان طولانی بدون بروز حتی یک مشکل از دستگاه خود استفاده کنید! در ادامه به مزایا و معایب نصب پکیج در بالکن میپردازیم، باما همراه باشید…
نتیجه گیری
همانطور که گفته شد، محل نصب پکیج دارای اهمیت بسیار زیادی است؛ زیرا در صورت انتخاب محل نامناسب خطرات زیادی ساکنان ساختمان را تهدید میکند.
آشپزخانه در صورت رعایت نکات ذکر شده میتواند موقعیت مناسب به عنوان محل نصب پکیج دیواری طبق مقررات ملی ساختمان باشد. در این مقاله سعی شد نکات مهم درباره انتخاب محل مناسب برای پکیج دیواری ذکر شود. اگر در خصوص محل نصب پکیج سوالی دارید میتوانید با کارشناسان ما ارتباط برقرار کنید.